Voor wie:
Jongens en meiden vanaf ongeveer 10 jaar , met een verstandelijke beperking die een SBO of cluster 2,3 of 4 school bezoeken.
Opkomst: Op de woensdag op de oneven weken van 19.00 - 20.30 uur
Locatie: Clubhuis Scouting Altenagroep.
Kleding / uniform: Gewone kleding (of scouting Altenagroep T-shirt) en scoutingdas. Bij bijzondere gelegenheden kan het van je worden gevraagd een uniform aan te doen. Het uniform bestaat uit: Lichtbruine (scoutfit) blouse en onze clubdas (schotseruit)

 

De Blauwe Vogels richten zich over het algemeen op activiteiten die met scouting te maken hebben en bij de doelgroep passen. Zo zijn er actieve, rustige en soms uitdagende programma’s, voorbeelden zijn sporten, knutselen, vuur maken of een speurtocht/vossenjacht.

Leiding

Het leidingteam van de blauwe vogels bestaat uit 5 personen die gezamenlijk al vele jaren lid zijn van de Altenagroep. Daarnaast hebben de stafleden ook opleidingen of werkervaring met de doelgroep zoals; SPW, pedagogiek en Master SEN Gedragsspecialist. Samen zorgen zij eens in de twee weken voor een afwisselend programma waarbij het samenspel erg belangrijk is.