De scouting Altenagroep draait volledig op vrijwilligers. Zowel de besturen als de stafleden van de speltakken draaien volledig op vrijwilligers  die zich in hun vrije tijd inzetten voor al het reilen en zeilen binnen de groep. Vrijwilligers zijn dan ook absoluut onmisbaar voor ons!

Wil jij vrijwilliger worden? Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is de Altenagroep op zoek naar jou! 

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) verzorg je, samen met de rest van het team, een te gek programma voor de kinderen of jongeren waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen of zicht te ontwikkelen in een teamverband. Alle speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor.

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. De Altenagroep bestaat uit een stichting en een vereniging. De stichting is verantwoordelijk voor het gebouw en de vloot, De vereniging draagt zorg voor de ondersteuning en begeleiding van de speltakken en hier aan gerelateerde zaken als bijvoorbeeld spelmateriaal.

Lijkt een van deze functies je wat? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag naar de mogelijkheden!

Vacatures

Secretaris (Verenigingsbestuur)
Als secretaris van de vereniging ben je onderdeel van het dagelijks bestuur van de vereniging Altenagroep. Je bent onder andere verantwoordelijk voor alle inkomende (digitale) communicatie en communiceert primair op vragen van buiten de Altenagroep. Aanvullend stel je tijdig de agenda samen van groepsraden en bestuursvergaderingen.

Belasting: c.a. 2-3 uur per week

Voorzitter (Verenigingsbestuur)
De voorzitter is hét gezicht van de Scouting Altenagroep. Je vertegenwoordigt de groep bij evenementen, activiteiten en hebt gesprekken met de gemeente. Je hebt kennis van lokaal beleid en ontwikkelingen hierin en weet precies wat de groep nodig heeft. 

Belasting: c.a. 2-3 uur per week

Algemeen bestuurslid (Verenigingsbestuur)
Als algemeen lid ben je onderdeel van het verenigingsbestuur en van de Altenagroep. Je praat met vrijwilligers en ondersteunt deze waar nodig. Met de diverse agendapunten weet je een bijdrage te leveren om deze tot een succesvol eind te brengen.

Belasting: c.a. 2-3 uur per week

Algemeen bestuurslid (Stichtingsbestuur)
Het stichtingsbestuur opereert op de achtergrond en richt zich op de facilitaire zaken van de Altenagroep, waaronder het gebouw en de vloot te scharen zijn. Energie, verzekeringen, onderhoud en veiligheid zijn zaken waarin sturing gegeven wordt, veelal faciliterend naar de vereniging. Daarnaast wordt gekeken naar een lange termijnvisie met betrekking tot het gebouw en vloot, waarbij gesproken wordt met gemeente, verengingen en sponsoren.

Belasting: c.a. 1-2 uur per week