Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 

Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting en waterscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen.

De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar (Bevers), 7-11 jaar (Welpen), 11-15 jaar (Scouts), 15-18 jaar (Explorers) en 18-21 jaar (Rovers). Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging!

Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.

Meedoen!

Lijkt het je leuk om eens mee te kijken? Kijk bij de Speltakken naar een groep die bij jou past en neem contact op met de teamleider van de speltak. Aspirant leden kunnen tot 3 keer vrijblijvend meekijken. Hierna heb je de mogelijkheid om lid de worden van de Altenagroep.