Scouting staat voor uitdaging! De vereniging Scouting Altenagroep is een zelfstandige scoutinggroep die valt onder de vlag van Scouting Nederland. Scouting is een tijdsbesteding waarbij jongeren op een positieve manier bezig zijn met spel en ontwikkeling, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt naar afkomst, religie, intelligentie, huidskleur of lichamelijke vaardigheden. Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Het spel is niet competitief; samenwerking en ontwikkeling van sociale vaardigheden staan voorop.
Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden. Lid worden? Geen probleem!

De Scouting Altenagroep is in 1965 opricht en in de loop van de jaren is de groep meerdere keren verhuisd. Geruime tijd was de groep gehuisvest in de oude christelijke lagere school aan de stoep van de Notenlaan in Sleeuwijk. In Werkendam heeft de groep ook nog lange tijd een nevenlocatie gehad aan de Slikstraat.

In 1989 werd het huidige onderkomen betrokken aan de Rijksstraatweg 105 te Sleeuwijk. 

Historie

De Scouting Altenagroep opgericht in 1965.

In de loop van de jaren is de groep flink gegroeid en ook meerdere keren verhuisd. Geruime tijd was de groep gehuisvest in de oude christelijke lagere school aan de dijkstoep van de Notenlaan in Sleeuwijk. In Werkendam heeft de groep ook nog lange tijd een nevenlocatie gehad aan de Slikstraat.

In 1989 werd het huidige onderkomen betrokken aan de Rijksstraatweg 105 te Sleeuwijk. Een toen geheel nieuw duurzaam gebouw wat momenteel volledig schuldenvrij in bezit is.

De Altenagroep is oorspronkelijk begonnen met een groep landverkenners. Enkele jaren later werd dit uitgebreid met een zeeverkennergroep (nu: waterexplorers), die begon te varen met twee oude houten zeilsloepen. Inmiddels is de Altenagroep uitgegroeid tot een van de breedste scoutingroepen van Nederland; bijna alle speltakken zijn vertegenwoordigd en dit is vrij uniek binnen Scouting.

Wie?

In de loop van de jaren is de Scouting Altenagroep uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 145 leden, uit Sleeuwijk, Werkendam en omstreken. De leden zijn ondergebracht in verschillende speltakken:

Deze speltakken worden geleid en ondersteund door een team van ongeveer 25 enthousiaste mensen met een leeftijd van 20 tot 30 jaar, die vrijwillig iedere zaterdag, maar ook de nodige uren door de week hieraan besteden.
Naast de actieve staf heeft de groep een verenigings- en stichtingsbestuur dat op de achtergrond zorgt voor de nodige ondersteuning.