De Altenagroep heeft wel 5 verschillende locaties waar programma gedraaid kan worden. Door het gebruik van verschillende locaties komen de leden in aanmerking met verschillende omgevingen waardoor veel afwisseling in het programma mogelijk is.

De eerste en belangrijkste locatie is uiteraard het clubhuis. Deze is gelegen aan de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. Het beschikt over een ruim plein aan de voorkant, en een grasveld aan de achterkant. Het clubhuis is speciaal gebouwd voor de Altenagroep, en is dus ideaal ingericht voor de verschillende activiteiten.  Helaas is ons clubgebouw niet beschikbaar voor verhuur.

In het zomerseizoen wijken de watertakken uit naar Steenenmuur. Deze boerderij die aan de rand van Nationaal park de Biesbosch ligt, is de thuishaven van de vloot. Door de prachtige ligging van deze locatie bevinden we ons op korte afstand van een gebied vol met mogelijkheden. Ook maken gebruik van de locatie die wij de 'stenenhoop' noemen. Deze is ook te bereiken met de auto en hierdoor geschikt voor bijvoorbeeld een overnachting of installatie van leden.

Daarnaast gebruikt de Altenagroep de Sleeuwijkerwaard en soms ook de Groesplaat, ook wel bekend als 'de griend'. Deze uiterwaarden van de rivier de Merwede lenen zich ideaal voor verschillende activiteiten die binnen het programma passen.