Potentieel nieuwe leden mogen bij de Altenagroep altijd vrijblijvend 3 opkomsten komen kijken. Hierna zal er een inschrijfformulier verstrekt worden en na ondertekenen hiervan wordt het lidmaatschap aangegaan. Bij dit lidmaatschap hoort ook betaling van contributie, welke afhankelijk is van de speltak.

Het geld wat we binnen krijgen via contributie gebruiken we om de gebruikskosten en onderhoud van ons gebouw en materiaal te betalen, spelmateriaal aan te schaffen en het bekostigen van de opkomsten. Daarnaast betaald de Altenagroep de landelijke contributie per lid aan Scouting Nederland.

De contributie wordt iedere 26e van de maand geïnd via een automatische incasso. Wanneer u het niet eens bent met een incasso kunt u deze binnen 8 weken door uw bank laten terug boeken. Indien u geen gebruik wenst te maken van de machtiging ontvang u jaarlijks een factuur met het volledige bedrag voor het komende jaar dat u in een keer dient te voldoen. De Scouting Altenagroep houdt zicht het recht voor om de contributie jaarlijks te verhogen; u wordt hierover aan het begin van een nieuw jaar geïnformeerd. Het lidmaatschap wordt voor minimaal een half jaar aangegaan en is schriftelijk of via e-mail per kwartaal opzegbaar via de ledenadministratie. Zie meer informatie hierover op de pagina Lidmaatschap en Contributie.

Contributie 2024

Bevers € 130,00 per jaar
Welpen € 130,00 per jaar
Waterscouts € 174,00 per jaar
Landscouts € 144,00 per jaar
Waterexplorers € 204,00 per jaar
Landexplorers € 144,00 per jaar
Rovers € 144,00 per jaar
Plusscouts € 144,00 per jaar
Blauwe vogels € 130,00 per jaar
    
Stafleden € 27,50 per jaar (vrijwillige bijdrage)

Voor speciale activiteiten en kampen kan er een extra bijdrage gevraagd worden afhankelijk van de soort activiteit en de duur. De kosten hiervoor liggen tussen de € 50,- en € 150,- per jaar, afhankelijk van de speltak en de activiteit.

Naast lid worden van een speltak is er ook de mogelijkheid voor onze (oud-)leden om betrokken te blijven bij de Altenagroep en deze financieel te ondersteunen door lid te worden van de Stichting oud-leden Altenagroep. Voor maar € 10,- per jaar blijft u op de hoogte van onze activiteiten en wordt u uitgenodigd voor speciale activiteiten.
 

Kindpakket

Scouting is er voor iedereen en voor alle leeftijden! Indien u kind graag op scouting wil maar u niet de financiële middelen heeft om de contributie te voldoen, kunt u een vergoeding aanvragen voor de contributie. Op www.kindpakket.nl vindt u de voorwaarden en kunt een een aanvraag indienen.

Het kindpakket geeft kinderen binnen de gemeente Altena de mogelijkheid om mee te doen aan allerlei activiteiten.
Bij het aanvragen van een bijdrage moet rekening gehouden worden met een aantal punten;

  • Het kindpakket is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.
  • Het kind kan onvoldoende meedoen op school of aan sport en culturele activiteiten omdat het geld hier voor ontbreekt.
  • De ouder of verzorger en kind bepalen zelf voor welke kosten er een aanvraag wordt gedaan.
  • De te vergoeden kosten zijn bestemd voor activiteiten van het kind.
  • Waaraan het geld wordt uitgegeven en de hoogte van het bedrag moeten vooraf worden aangegeven.
  • De vereniging of leverancier wordt altijd rechtstreeks betaald.
  • Vergoedingen gebeuren nooit achteraf.

Uitschrijven

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u het lidmaatschap van uw zoon/dochter om welke reden dan ook op wilt zeggen. Dit is natuurlijk mogelijk. Het opzeggen kan per kwartaal schriftelijk gebeuren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard dienen ook de stafleden van desbetreffende speltak op de hoogte gebracht te worden.