De bevers zijn met een leeftijd tussen de 5 en 7 jaar de jongsten binnen de Altenagroep. Spelenderwijs maken ze kennis met de natuur en leren ze samen werken. De bevers beleven allerlei avonturen in hun thema 'Hotsjietonia' waar ze de spelfiguren Bas Bos, Sterre Stroom, Keet Kleur en vele andere tegenkomen. 
 
Voor wie:
Jongens en meisjes tussen van 5 t/m 7 jaar. Uw kind moet overdag zindelijk zijn.
Opkomst: Iedere vrijdag van 18:30 tot 20:00.
Locatie: Clubhuis Scouting Altenagroep, Rijksstraatweg 105 in Sleeuwijk.
Kleding / uniform:  Rode scoutfit blouse, groepsdas, broek die vies mag worden.
Contact: Zie Contactgegevens

Thema

De bevers spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia. Hier wonen verschillende personen zoals Bas Bos, Noa, Stuiter en Fleur Kleur. Met hen beleven de bevers de spannendste avonturen, gaan ze op ontdekkingsreis en ondernemen allerlei activiteiten. De hoofdpersoon binnen het thema is Stuiter, een kind net zo oud als de bevers. Samen met de kinderen gaan ze op bezoek bij de verschillende bewoners. Voor knutselen klopt hij aan bij Fleur en Keet Kleur. Een keer de natuur ontdekken? Dan kan hij naar Bas Bos. En spannende proefjes doen? Dan is Professor Plof de juiste persoon om bij langs te gaan. 

Door het thema ontdekken en leren de bevers spelenderwijs allerlei nieuwe dingen. De nadruk ligt op samen leren en spelen tijdens het programma waarbij winnen niet nodig is, het gaat om het plezier.

Stuiter

 

Leiding

Het leidingteam van de bevers bestaat uit 4 personen die gezamenlijk al vele jaren lid zijn van de Altenagroep en al ruim 15 jaar actief zijn als leiding bij verschillende speltakken. Samen zullen zij iedere week zorgen voor een afwisselend programma waarbij het plezier en veiligheid van de kinderen voorop staat. 

Om de kinderen te helpen zich in te leven in het thema heeft ieder leiding zijn eigen themafiguur die past bij hun karakter.