De scouting Altenagroep draait volledig op vrijwilligers. Zowel de besturen als de stafleden van de speltakken draaien volledig op vrijwilligers  die zich in hun vrije tijd inzetten voor al het reilen en zeilen binnen de groep. Vrijwilligers zijn dan ook absoluut onmisbaar voor ons!

Wil jij vrijwilliger worden? Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is de Altenagroep op zoek naar jou! 

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) verzorg je, samen met de rest van het team, een te gek programma voor de kinderen of jongeren waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen of zicht te ontwikkelen in een teamverband. Alle speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor.

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. De Altenagroep bestaat uit een stichting en een vereniging. De stichting is verantwoordelijk voor het gebouw en de vloot, De vereniging draagt zorg voor de ondersteuning en begeleiding van de speltakken en hier aan gerelateerde zaken als bijvoorbeeld spelmateriaal.

Lijkt een van deze functies je wat? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag naar de mogelijkheden!

Vacatures

Penningmeester (Verenigingsbestuur)
Als penningmeester van de vereniging ben je onderdeel van het dagelijks bestuur van de vereniging Altenagroep. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de begroting, leden administratie, het innen van de contributie en het betalen van declaraties. Hierbij werk je veel samen met de penningmeester van de stichting.

Belasting: c.a. 2-3 uur per week

Voorzitter (Verenigingsbestuur)
De voorzitter is hét gezicht van de Scouting Altenagroep. Je vertegenwoordigt de groep bij evenementen, activiteiten en hebt gesprekken met de gemeente. Je hebt kennis van lokaal beleid en ontwikkelingen hierin en weet precies wat de groep nodig heeft.

Belasting: c.a. 2-3 uur per week

Groepsbegeleider (Verenigingsbestuur)
Als groepsbegeleider ben je onderdeel van het verenigingsbestuur maar sta je vooral midden in de groep. Je praat met vrijwilligers en ondersteunt deze waar nodig. Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en je snapt waar vrijwilligers tegenaan kunnen lopen in het vervullen van hun rol. Ook ga je in gesprek met de stafleden van speltakken voor ondersteuning of een goed gesprek.

Belasting: c.a. 2-3 uur per week