Scouting Altenagroep bestaat uit een stichting en een vereniging met beide een eigen bestuur dat zorg draagt aan de ondersteuning van de groep. Beide besturen hebben regelmatig samen overleg over het rijlen en zeilen van de Altenagroep. Ze zijn ook beide vertegenwoordigd in de groepsraad.

De Stichting Scouting Altenagroep beheert het troephuis aan de Rijksstraatweg 105 in Sleeuwijk en de vloot waarmee de waterscouts en waterexplorers in de Biesbosch varen. Ze faciliteren het onderhoud en zullen op aangeven van de vereniging tot vervanging overgaan zodat het voor de Vereniging Scouting Altenagroep beschikbaar blijft. Daarnaast draagt de stichting ook de zorg voor de ligplaats aan de Steenen Muur en onderhoud de relatie met de gemeente Werkendam en lokale brandweer. Het stichtingsbestuur zorgt voor een veilige omgeving en de huisvesting waar de leden van Scouting Altenagroep zich thuis kunnen voelen.

De Vereniging Scouting Altenagroep ondersteunt de vrijwilligers en leden en zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.  Het verenigingsbestuur is verantwoordelijk voor de ledenadministratie, inning van de contributie en stelt budgetten beschikbaar voor de speltakken om een afwisselend programma te kunnen bieden. Ook zorgt het verenigingsbestuur voor ondersteuning bij vrijwilligers of speltakken. Het verenigingsbestuur onderhoudt regelmatig contact met de gemeente, andere (sport-)verenigingen en omwonenden. Waar nodig wordt aanvullend overleg gepleegd met de Scouting regio ‘de Baronie’, Admiraliteit No8 en Scouting Nederland.

Alle vrijwilligers van Scouting Altenagroep hebben een VOG, het verenigingsbestuur zorgt voor de aanvragen van nieuwe vrijwilligers, in samenspraak met de teamleiding.

Organisatiestructuur Altenagroep

Bestuursleden

Het verenigingsbestuur bestaat uit de onderstaande personen:

Remco van Wensveen
Penningmeester

Hoefweg 6
4281 NK Andel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Joren Jumelet
Algemeen lid

Michaël Zevenbergen
Algemeen lid, Beleid

Marco van Steen
Projecten, aanspreekpunt gebouw

Peter Peerlkamp
Algemeen lid

Stefan Vuurens
Algemeen lid

Bestuursleden worden gekozen voor een termijn van 3 jaar waarna zij herkozen kunnen worden. Heb je interesse in een bestuursfunctie? Kijk bij vrijwilligers voor de actuele vacatures en contactgegevens.