Article

Op kamp

Met de waterscouts gaan we natuurlijk ook op kamp. Elk jaar staan de volgende kampen op het programma: winter-overnachting, zomerkamp en de regionale zeilwedstrijden. 

Tijdens winter-overnachting zitten we 2 dagen in een kampgebouw. De locatie blijft vaak tot het kamp geheim. Tijdens dit kamp worden spellen gespeeld welke tijdens een normale opkomst niet kunnen in verband met de tijd. Voorbeelden zijn: sluipspel en een dagtocht waar we gebruik maken van verschillende oude en nieuwe routetechnieken. De laatste avond is er een bonte avond.
Inschrijven voor winterkamp 2018

Tijdens de zomervakantie gaan we meestal met de boten een stuk verder Nederland in om op kamp te gaan. Dit kamp duurt meestal 5 dagen en 4 nachten en word de eerste midweek van de zomervakantie van midden en zuid nederland gehouden. De locatie wisselt ieder jaar en blijft vaak geheim tot vlak voor het kamp. Om je een idee te geven; hier een aantal locaties welke we afgelopen jaren hebben bezocht: Grevelingenmeer, zandmeren bij Kerkdriel, en Hollandsch Diep. Tevens staat elke 4 jaar het NaWaKa op het programma. NaWaKa staat voor (inter) NAtionaal WAter KAmp.

Tijdens de regionale zeilwedstrijden nemen we het op tegen andere scouting groepen uit de omgeving. Dit gebeurd tijdens een 2 daags kamp in het 2e of het 3e weekend van september.